Termeni si conditii

TERMENI ȘI CONDIȚII
Site CHARM-ART

1. INTRODUCERE
Prezentul document (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui site web (www.charm-art.ro) şi cumpărarea produselor prin intermediul acestui site web (denumiţi în continuare „Termenii”). Vă rugăm să citiţi aceşti Termeni, Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate (denumite în continuare în mod colectiv „Politicile de protecţie a datelor”) înainte de utilizarea acestui site web. Prin utilizarea acestui site web sau plasarea unei comenzi prin intermediul acestuia, consimţiţi să vă asumaţi obligaţii în temeiul acestor Termeni şi Politici de protecţie a datelor. Dacă nu sunteţi de acord cu toţi Termenii şi toate Politicile de protecţie a datelor, nu utilizaţi acest site web. Aceşti Termeni pot suferi modificări. Aveţi responsabilitatea de a îi citi cu regularitate, deoarece se vor aplica Termenii care sunt în vigoare în momentul utilizării acestui site web. Dacă aveţi orice întrebare referitoare la Termeni sau la Politicile de protecţie a datelor, ne puteţi contacta utilizând formularul de contact.

2. DATELE NOASTRE
Vânzarea bunurilor prin intermediul acestei pagini web este desfăşurată sub numele de Charm-Art de către SC Dona & Grigorescu Activ SRL, o societate românească cu sediul social în București, Șos. Pantelimon, nr. 248-250, cu numărul de telefon 0722602242 adresa de email: office@charm-art.ro, cu Număr de Ordine în Registrul Comerțului, J40/20759/2004, CUI 17036548.

3. DATELE DUMNEAVOASTRĂ ŞI VIZITELE DUMNEAVOASTRĂ PE ACEST SITE WEB
Informaţiile sau datele cu caracter personal pe care ni le furnizaţi vor fi prelucrate în conformitate cu Politicile de protecţie a datelor. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi consimţământul privind prelucrarea acestor informaţii şi date şi declaraţi că toate informaţiile şi datele pe care ni le-aţi furnizat sunt veridice şi exacte.

4. UTILIZAREA SITE-ULUI NOSTRU WEB

Prin utilizarea acestui site web şi/sau plasarea oricărei comenzi prin intermediul acestuia, vă obligaţi:
1. Să folosiţi acest site web exclusiv pentru a transmite întrebări legitime sau a efectua comenzi legitime. 2. Să nu efectuaţi nicio comandă falsă sau frauduloasă. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că aţi efectuat o astfel de comandă, vom avea dreptul să anulăm comanda şi să informăm autorităţile competente.
3. Să ne furnizaţi o adresă de e-mail, o adresă poştală şi/sau alte date de contact corecte şi exacte. În egală măsură, consimţiţi să folosim aceste informaţii pentru a vă contacta în eventualitatea în care acest lucru este necesar (vedeţi Politica noastră de confidenţialitate). Dacă nu ne furnizaţi toate informaţiile de care avem nevoie, este posibil să nu putem să finalizăm comanda dumneavoastră. Prin plasarea unei comenzi prin intermediul site-ului web, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi că aveţi capacitatea legală de a încheia contracte ferme.

5. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI
Produsele oferite pe acest site web sunt disponibile pentru livrare numai pe teritoriul României.

6. CUM SE ÎNCHEIE CONTRACTUL
Informaţiile prevăzute în Termeni şi datele cuprinse în acest site web nu constituie o ofertă de vânzare, ci o invitaţie la ofertă (invitatio ad offerendum). Nu va exista niciun contract între dumneavoastră şi noi în legătură cu niciun produs până în momentul în care comanda dumneavoastră este acceptată în mod expres de către noi. Dacă nu vă acceptăm oferta, iar din contul dumneavoastră au fost retrase deja fonduri, acestea vă vor fi rambursate integral. Pentru a plasa o comandă, trebuie să urmaţi procedura online de cumpărare şi să daţi clic pe „Autorizare plată”. După aceea, veţi primi un e-mail de la noi prin care se confirmă primirea comenzii dumneavoastră („Confirmarea comenzii”). Vă rugăm să reţineţi că acest lucru nu înseamnă că o comandă a fost acceptată, deoarece comanda dumneavoastră constituie o ofertă pe care ne-o faceţi cu privire la cumpărarea unuia sau a mai multor produse de la noi. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi, iar noi vom confirma acceptarea trimiţându-vă un e-mail de confirmare a expedierii produsului („Confirmarea expedierii”). Contractul dintre noi privind cumpărarea unui produs („Contractul”) se încheie numai atunci când vă trimitem Confirmarea expedierii. Contractul se va referi numai la acele produse enumerate în Confirmarea expedierii. Nu vom avea obligaţia de a livra niciun alt produs care ar fi putut face parte din comanda dumneavoastră, până când nu este confirmată expedierea produsului respectiv printr-o Confirmare separată a expedierii.

7. DISPONIBILITATEA PRODUSELOR
Toate comenzile de produse depind de disponibilitatea produselor respective. În acest sens, în eventualitatea în care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă produsele nu se mai află în stoc, ne rezervăm dreptul de a vă informa cu privire la produse înlocuitoare de calitate şi valoare egale sau superioare, pe care le puteţi comanda. Dacă nu doriţi să comandaţi aceste produse înlocuitoare, vă vom rambursa orice sume de bani pe care le-aţi plătit.

8. REFUZUL DE A PRELUCRA O COMANDĂ
Ne rezervăm dreptul de a elimina orice produs de pe acest site web în orice moment şi/sau de a elimina sau modifica orice material sau conţinut de pe acest site web. Cu toate că depunem toate eforturile pentru a prelucra întotdeauna toate comenzile, pot exista circumstanţe excepţionale care să ne oblige să refuzăm prelucrarea unei comenzi după trimiterea mesajului de Confirmare a comenzii şi ne rezervăm dreptul de a proceda astfel în orice moment. Nu vom avea nicio răspundere faţă de dumneavoastră sau orice parte terţă pentru eliminarea oricărui produs de pe acest site web, pentru eliminarea sau modificarea oricărui material sau conţinut de pe acest site web sau pentru neprelucrarea unei comenzi după ce v-am trimis mesajul de Confirmare a comenzii.

9. LIVRARE
Sub rezerva dispoziţiilor din Articolul 7 de mai sus privind disponibilitatea produselor, cu excepţia cazurilor în care există circumstanţe extraordinare, vom depune toate eforturile pentru a finaliza comanda dumneavoastră cu produsul (produsele) enumerat(e) în Confirmarea expedierii până la data specificată în Confirmarea expedierii menţionată sau, dacă data de livrare estimată nu este specificată, în termenul estimat indicat la selectarea metodei de livrare şi, în orice caz, în termen de cel mult 30 de zile de la data Confirmării comenzii. Cu toate acestea, pot apărea întârzieri din motive cum ar fi personalizarea produselor, apariţia unor circumstanţe neprevăzute sau zona de livrare. Dacă, dintr-un anumit motiv, nu putem respecta data de livrare, vă vom informa cu privire la această situaţie şi vă vom oferi opţiunea de a menţine comanda cu o nouă dată de livrare sau de a anula comanda cu rambursarea întregii sume plătite. Vă rugăm să reţineţi că nu livrăm în zilele de sâmbătă şi duminică. În sensul prezenţilor Termeni, se consideră că „livrarea” a avut loc sau se consideră că a fost „livrată” comanda atunci când dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră intră în posesia fizică a bunurilor, lucru demonstrat de o semnătură de primire a comenzii la adresa de livrare convenită.

10. IMPOSIBILITATEA DE LIVRARE
Dacă nu putem să livrăm bunurile după două încercări, vom încerca să găsim un loc sigur unde să lăsăm coletul. Vă vom lăsa o notă explicând unde se află coletul şi cum îl puteţi ridica. Dacă nu vă veţi prezenta la locul de livrare la ora convenită, vă rugăm să ne contactaţi pentru a stabili o altă dată de livrare. După 30 de zile din momentul în care comanda dumneavoastră este pregătită de livrare, fără să fi fost însă livrată din motive neimputabile nouă, vom considera că doriţi să anulaţi Contractul, iar acesta va fi tratat ca reziliat. Ca urmare a rezilierii Contractului, vă vom rambursa toate plăţile primite de la dumneavoastră, inclusiv costurile de livrare (cu excepţia oricărui cost adiţional rezultat din selectarea unei metode de livrare alta decât cea mai ieftină metodă obişnuită de livrare oferită de noi), fără nicio întârziere nejustificată şi, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data de la care considerăm prezentul Contract reziliat. Vă rugăm să reţineţi că transportul care derivă din rezilierea Contractului poate presupune un cost adiţional şi vom avea dreptul de a vă transfera acest cost dumneavoastră.

11. TRANSFERUL RISCULUI ŞI PROPRIETĂŢII ASUPRA PRODUSELOR
Toate riscurile legate de produse vă vor reveni dumneavoastră din momentul livrării, atunci când dumneavoastră intraţi sau când o parte terţă desemnată de către dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică asupra bunurilor. Dreptul de proprietate asupra produselor vi se va transfera dumneavoastră numai după ce primim plata integrală a tuturor sumelor datorate pentru produse, inclusiv a costurilor de livrare, sau la livrare (aşa cum este definită în Articolul 9 de mai sus), dacă aceasta are loc la o dată ulterioară. Dreptul legal de proprietate asupra articolelor ne va reveni imediat nouă dacă vă rambursăm orice astfel de plată.

12. PREŢ ŞI PLATĂ
Preţul fiecărui produs va fi cel menţionat periodic pe site-ul nostru web, cu excepţia cazului în care există o eroare evidentă. Cu toate că avem grijă să ne asigurăm că toate preţurile indicate pe site-ul nostru web sunt corecte, pot apărea erori. Dacă descoperim o eroare de preţ la oricare produs(e) din comanda dumneavoastră, vă vom informa cât mai curând cu putinţă şi vă vom oferi opţiunea de a reconfirma comanda la preţul corect sau de a o anula. Dacă nu vă putem contacta, comanda va fi tratată ca anulată şi, dacă aţi plătit deja produsul (produsele), vă vom rambursa întreaga sumă plătită. Nu avem nicio obligaţie să vindem niciun produs la preţul inferior incorect (chiar şi după ce v-am trimis Confirmarea expedierii), dacă eroarea de preţ este evidentă şi inconfundabilă şi dacă ar fi putut fi recunoscută în mod rezonabil de dumneavoastră ca fiind o eroare. Preţurile afişate pe site-ul nostru web includ TVA, dar nu includ costurile de livrare, care se vor adăuga la suma totală datorată, aşa cum se specifică în Ghidul nostru de cumpărături – Costuri de livrare. Preţurile se pot schimba în orice moment, însă (cu excepţiile menţionate mai sus), nicio schimbare potenţială nu va afecta vreo comandă pentru care a fost trimisă deja o Confirmare a comenzii. După ce aţi selectat toate articolele pe care doriţi să le cumpăraţi prin adăugarea lor în coşul dumneavoastră, următorul pas este să parcurgeţi procesul de finalizare a comenzii şi să efectuaţi plata. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmaţi paşii din procesul de cumpărare, completând sau verificând informaţiile solicitate la fiecare pas. Mai mult decât atât, pe toată durata procesului de cumpărare, înainte de a efectua plata, puteţi modifica datele comenzii dumneavoastră. Ghidul de cumpărături vă oferă o descriere detaliată a procesului de cumpărare. De asemenea, dacă sunteţi un utilizator înregistrat, va fi disponibil un istoric al tuturor comenzilor plasate de dumneavoastră, în secţiunea „Contul meu”.

Pentru moment pe site-ul charm-art sunt acceptate doar comenzi cu plata ramburs.

Preturile afisate pe site cu discount nu vor putea fi cumulate cu discounturi din alte promotii.

13. POLITICA PRIVIND RETURNĂRILE
13.1 Dreptul legal de retragere
Dreptul de retragere În cazul în care încheiaţi acest contract în calitate de consumator, aveţi dreptul de a vă retrage din Contract, în termen de 14 zile, fără a furniza vreun motiv. Perioada de retragere va expira după 14 zile de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a bunurilor sau, în cazul în care o singură comandă conţine mai multe bunuri care sunt livrate separat, după 14 zile de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a ultimului bun. Pentru a vă exercita dreptul de retragere, puteţi înştiinţa CHARM-ART, la numărul de telefon 0722602242, prin trimiterea unui e-mail la office@charm-art.ro sau scriindu-ne prin intermediul formularului de contact, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din acest Contract printr-o declaraţie neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail). Puteţi folosi şi modelul de formular de retragere aşa cum este acesta prevăzut în Anexă, însă nu este obligatoriu să faceţi acest lucru. Pentru a nu depăşi termenul limită pentru retragere, este suficient să ne trimiteţi mesajul dumneavoastră privind exercitarea dreptului dumneavoastră de retragere înainte de expirarea termenului de retragere. Efectele retragerii Dacă vă retrageţi din acest Contract, vă vom rambursa toate plăţile primite de la dumneavoastră, inclusiv costurile de livrare (cu excepţia costurilor adiţionale rezultate din selectarea unei metode de livrare alta decât livrarea standard oferită de noi), fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract. Vă vom rambursa sumele utilizând aceeaşi metodă de plată pe care aţi utilizat-o dumneavoastră pentru tranzacţia iniţială. În orice caz, nu veţi suporta niciun comision ca rezultat al acestei rambursări. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veţi furniza dovezi că aţi trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi. Veţi trimite înapoi sau livra bunurile, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea din prezentul Contract. Termenul este respectat dacă trimiteţi înapoi bunurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Dacă nu trimiteţi produsele înapoi prin intermediul unui curier trimis de către noi, veţi suporta costurile directe cu returnarea bunurilor. Dumneavoastră răspundeţi doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii bunurilor care rezultă din alte manipulări decât cele necesare pentru stabilirea naturii, caracteristicilor şi funcţionării bunurilor.
13.2 Dreptul contractual de retragere
Pe lângă dreptul de anulare recunoscut în mod legal al consumatorilor şi utilizatorilor, menţionat în Articolul 15.1 de mai sus, vă acordăm un termen de 30 de zile de la data Confirmării expedierii pentru returnarea produselor (cu excepţia celor menţionate în Articolul 15.3 de mai jos, în cazul cărora dreptul de anulare este exclus). În cazul în care trimiteţi înapoi bunurile în termenul contractual prevăzut de dreptul de retragere, dar după ce perioada legală a expirat, vi se va rambursa numai suma plătită pentru bunurile în cauză. Veţi fi responsabil pentru costurile directe cu returnarea bunului. Vă puteţi exercita dreptul de retragere în conformitate cu prevederea din Articolul 15.1 de mai sus; cu toate acestea, dacă ne informaţi cu privire la intenţia dumneavoastră de a vă retrage din Contract după expirarea termenului legal pentru retragere, ne veţi preda bunurile, în orice caz, în cel mult 30 de zile de la data Confirmării expedierii.
13.3 Dispoziţii comune
Nu puteţi anula un Contract al cărui obiect este livrarea oricăruia dintre următoarele produse:
• Produse personalizate la cererea clientului sau care au fost achizitionate pe comanda speciala pentru client
• CD-uri cu muzică/DVD-uri fără ambalajul lor original
• Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de igienă şi care au fost desigilate după livrare
• Contractele urgente de reparații și întreținere
• Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);
Dreptul dumneavoastră de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi condiţie în care le-aţi primit. Vă rugăm să returnaţi orice produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Trebuie să ne trimiteţi şi toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat. În orice caz, trebuie să returnaţi produsul împreună cu bonul primit la livrare completat corespunzător. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după deschidere, dacă nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră. Vă vom furniza un rezumat privind exercitarea dreptului dumneavoastră de anulare odată cu primirea comenzii.
Puteţi returna orice produs prin curier.
Atunci când returnaţi un produs sau mai multe produse prin intermediul unui curier trimis de noi, trebuie să ne contactaţi folosind formularul web sau telefonic la 0722602242 pentru a stabili detaliile pentru ridicarea produsului de la domiciliul dumneavoastră. Trebuie să trimiteţi produsul în acelaşi colet primit, urmând instrucţiunile din secţiunea „RETURNĂRI” din cadrul acestui site web. În cazul în care aţi cumpărat orice bun ca oaspete, puteţi solicita telefonic returnările prin intermediul unui curier, apelând 0722602242.
Niciuna dintre opţiunile de mai sus nu presupune niciun cost suplimentar pentru dumneavoastră. În cazul în care nu doriţi să folosiţi niciuna dintre metodele gratuite de returnare disponibile, veţi fi responsabil pentru costurile de returnare. Vă rugăm să reţineţi că, dacă doriţi să returnaţi produsele cu ramburs, vă putem solicita plata oricărui cost suportat în legătură cu o astfel de returnare. Vom analiza integral produsul returnat şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există). Costurile de livrare vă vor fi rambursate atunci când vă exercitaţi dreptul de retragere în termenul legal şi când toate bunurile din care constă coletul respectiv sunt returnate. Vom prelucra rambursarea dumneavoastră cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, în cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi înştiinţat cu privire la intenţia dumneavoastră de a vă retrage. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veţi furniza dovezi că aţi trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi. Vă vom rambursa orice sumă primită de la dumneavoastră folosind aceeaşi metodă utilizată de dumneavoastră pentru a efectua plata. Dumneavoastră vă veţi asuma costul şi riscul legate de returnarea produselor în cazul în care nu aţi ales una dintre opţiunile gratuite de returnare, aşa cum se indică mai sus. Dacă aveţi vreun dubiu, vă rugăm să ne contactaţi prin intermediul formularului web sau telefonic, la numărul 0722602242 sau la numarul 0737205578
13.4 Returnări de produse defecte
În cazul în care consideraţi că produsul nu este conform cu Contractul în momentul livrării, trebuie să ne contactaţi imediat prin intermediul formularului nostru web şi să furnizaţi datele despre produs şi deteriorarea pe care o prezintă. Alternativ, ne puteţi contacta telefonic la numărul 0722602242 ca să vă oferim instrucţiuni. Puteţi returna produsul unui curier trimis de noi. Odată ce primim produsul returnat, îl vom analiza integral şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care v-am confirmat printrun e-mail că aveţi dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform. În cazul în care produsele prezintă orice defect, vă vom rambursa contravaloarea integrală a acestora, precum şi costurile de livrare suportate de dumneavoastră pentru primirea produselor respective. Vă vom rambursa întotdeauna toate sumele folosind aceeaşi metodă utilizată de dumneavoastră pentru a efectua plata. Această prevedere nu vă afectează drepturile legale prevăzute de reglementările în vigoare.

14. RĂSPUNDERE ŞI DECLINAREA RĂSPUNDERII
Cu excepţia situaţiei în care se specifică în mod expres contrariul în aceşti Termeni, răspunderea noastră în legătură cu orice produs cumpărat prin intermediul site-ului nostru web este strict limitată la preţul de cumpărare al produsului respectiv. Fără să aducă atingere celor de mai sus, nicio prevedere din aceşti Termeni nu va exclude sau limita în niciun mod răspunderea noastră:
1. Pentru deces sau vătămare corporală cauzată de neglijenţa noastră;
2. Pentru fraudă sau falsificare frauduloasă sau
3. Pentru orice chestiune pentru care ar fi ilegal sau nelegitim ca noi să ne excludem sau să ne limităm răspunderea sau să încercăm să ne excludem sau să ne limităm răspunderea. Fără a aduce atingere alineatului de mai sus şi în măsura maximă permisă de lege, dacă nu se precizează contrariul în aceşti Termeni, nu ne asumăm nicio răspundere pentru următoarele, indiferent de origine:
(i) pierderea de venituri sau câştiguri;
(ii) pierderea de afaceri;
(iii) pierderea de profituri sau contracte;
(iv) pierderea de economii anticipate;
(v) pierderea de date şi
(vi) pierderea timpului de gestionare sau a orelor de lucru.
Datorită naturii deschise a acestui site web şi a potenţialului de producere a unor erori la stocarea şi transmiterea informaţiilor digitale, nu garantăm precizia şi siguranţa informaţiilor transmise către sau obţinute din acest site web, dacă nu se prevede în mod expres contrariul pe acest site web. Toate descrierile produselor, informaţiile şi materialele publicate pe acest site web sunt furnizate „ca atare” şi fără garanţii explicite, implicite sau de altă natură, cu excepţia celor stabilite de lege. În acest sens, dacă încheiaţi contractul în calitate de consumator sau utilizator, ne asumăm obligaţia de a livra bunuri care sunt în conformitate cu Contractul şi ne asumăm răspunderea faţă de dumneavoastră pentru orice lipsă de conformitate care există la momentul livrării. Se consideră că bunurile sunt în conformitate cu Contractul dacă acestea:
(i) sunt conforme cu descrierea furnizată de către noi şi posedă aceleaşi calităţi pe care le-am prezentat pe acest site web;
(ii) sunt adecvate scopurilor pentru care bunurile de tipul respectiv sunt utilizate în mod normal şi
(iii) prezintă parametrii de calitate şi performanţă care sunt normali la bunurile de acelaşi tip şi la care vă puteţi aştepta în mod rezonabil. Putem fi traşi la răspundere dacă lipsa de conformitate apare în termen de doi ani de la data de livrare a produsului. Până la proba contrarie, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la data de livrare a produsului se presupune a fi existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia situaţiei în care această presupunere nu este compatibilă cu natura produsului sau lipsa de conformitate. În măsura maximă permisă de lege, dar fără a exclude nimic din ceea ce nu poate fi exclus în mod legal în cazul consumatorilor, prin prezenta negăm toate celelalte garanţii de orice fel. Produsele pe care le vindem şi în special produsele artizanale prezintă adesea caracteristicile materialelor naturale utilizate la fabricarea acestora. Aceste caracteristici, cum ar fi variaţiile de fibră, textură, noduri şi culoare, nu pot fi considerate defecte sau deteriorări. Din contră, trebuie să vă aşteptaţi ca acestea să existe şi să le apreciaţi. Selectăm numai produse de cea mai înaltă calitate, însă caracteristicile naturale nu pot fi evitate şi trebuie să fie acceptate ca făcând parte din aspectul individual al produsului. Nicio prevedere din această clauză nu vă va afecta drepturile legale pe care le aveţi în calitate de consumator şi/sau utilizator sau dreptul de a vă retrage din Contract.

15. PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Recunoaşteţi şi sunteţi de acord că toate drepturile de autor, mărcile înregistrate şi alte drepturi de proprietate intelectuală asupra tuturor materialelor sau conţinuturilor care sunt furnizate ca parte din acest site web ne vor reveni în continuare şi întotdeauna nouă sau licenţiatorilor noştri. Aveţi dreptul de a folosi acest material numai cu acordul expres furnizat de către noi sau de către licenţiatorii noştri. Acest lucru nu vă împiedică să utilizaţi acest site web în măsura în care este necesar să faceţi o copie a datelor oricărei comenzi sau ale Contractului.

16. VIRUŞI, HACKING ŞI ALTE INFRACŢIUNI CIBERNETICE
Nu este permis să faceţi abuz de acest site web introducând în mod deliberat viruşi, cai troieni, viermi, bombe logice sau orice alt material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic. Este interzis să efectuaţi orice încercare de a avea acces neautorizat la acest site web, la serverul care găzduieşte acest site sau la orice alt server, computer sau bază de date asociată cu site-ul nostru web. Vă asumaţi obligaţia de a nu ataca acest site web prin intermediul unui atac de tip „refuz de serviciu” sau al unui atac de tip „refuz de serviciu” distribuit. Prin încălcarea acestei prevederi puteţi comite o infracţiune în temeiul reglementărilor aplicabile. Vom raporta orice astfel de încălcare autorităţii competente de aplicare a legii şi vom coopera cu autoritatea corespunzătoare pentru a face cunoscută identitatea hackerului. De asemenea, în eventualitatea unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest site web va înceta imediat. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună cauzată de un atac de tip „refuz de serviciu”, virus sau orice alt software sau material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic pentru computerul, echipamentele, datele sau materialele dumneavoastră ca urmare a utilizării acestui site web sau a descărcării conţinutului acestuia sau al altor site-uri web spre care vă redirecţionează acest site web.

17. LINKURI DIN SITE-UL NOSTRU WEB
Site-ul nostru web poate conţine linkuri către alte site-uri web sau materiale ale unor părţi terţe; astfel de linkuri sunt furnizate numai în scop informativ şi nu avem niciun control asupra conţinutului site-urilor web şi materialelor respective. În consecinţă, nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună care poate decurge din utilizarea unor astfel de linkuri.

18. COMUNICĂRI SCRISE
Legile aplicabile prevăd ca o parte din informaţiile sau comunicările pe care vi le trimitem să fie în scris. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi acceptul să comunicaţi cu noi în principal prin mijloace electronice. Vă vom contacta prin e-mail sau vă vom furniza informaţii prin publicarea de notificări pe site-ul nostru web. În scopuri contractuale, vă exprimaţi acordul cu utilizarea acestui mijloc electronic de comunicare şi recunoaşteţi că toate contractele, notificările, informaţiile şi alte comunicări pe care vi le trimitem prin mijloace electronice respectă orice cerinţă legală care prevede efectuarea în scris a comunicărilor. Această condiţie nu vă afectează drepturile legale.

19. NOTIFICĂRI
Recomandarea noastră este să ne transmiteţi, de preferinţă, toate notificările prin intermediul formularului nostru de contact. În temeiul prevederilor din Articolul 20 de mai sus şi cu excepţia cazului în care se menţionează contrariul, vă putem trimite notificări fie la adresa de e-mail, fie la adresa poştală pe care ne-o furnizaţi atunci când plasaţi o comandă. Notificarea va fi considerată primită şi comunicată în mod corespunzător imediat când este publicată pe site-ul nostru web, în 24 de ore de la trimiterea unui e-mail sau după trei zile de la data expedierii unei scrisori prin poştă. Pentru a dovedi că o notificare a fost comunicată, este suficientă o dovadă, în cazul scrisorilor, că acestea au fost adresate, ştampilate şi depuse la poştă în mod corespunzător, iar în cazul unui e-mail, că acesta a fost trimis la adresa specificată a destinatarului.

20. TRANSFERUL DREPTURILOR ŞI OBLIGAŢIILOR
Contractul încheiat între noi şi dumneavoastră are un caracter obligatoriu pentru noi, dumneavoastră şi succesorii şi agenţii noştri şi ai dumneavoastră. Nu puteţi transfera, cesiona, greva sau înstrăina în niciun alt mod un Contract sau oricare dintre drepturile sau obligaţiile dumneavoastră care decurg din acesta, fără a obţine în prealabil acordul nostru scris. Noi putem transfera, cesiona, greva, subcontracta sau înstrăina în orice alt mod un Contract sau oricare dintre drepturile sau obligaţiile noastre care decurg din acesta, în orice moment de pe durata Contractului. Pentru evitarea oricărei ambiguităţi, orice astfel de transfer, cesionare, grevare sau altă înstrăinare nu va afecta drepturile dumneavoastră legale în calitate de consumator şi nu va anula, reduce sau limita în niciun alt mod orice garanţie pe care v-am acordat-o, în mod expres sau implicit.

21. EVENIMENTE ÎN AFARA CONTROLULUI NOSTRU
Nu vom fi traşi la răspundere sau responsabili pentru nicio nerespectare sau întârziere în îndeplinirea oricăreia dintre obligaţiile pe care ni le-am asumat printr-un Contract, dacă aceasta este cauzată de evenimente care se află în afara controlului nostru rezonabil („Eveniment de forţă majoră”). Un eveniment de forţă majoră va include orice act, eveniment, neexecutare, omisiune sau accident care se află în afara controlului nostru rezonabil şi va include în mod deosebit (fără limitare) următoarele:
1. Greve, şomaj tehnic sau alte acţiuni sindicale.
2. Rebeliune civilă, revoltă, invazie, atac terorist sau ameninţare teroristă, război (declarat sau nu), ameninţare sau pregătire de război.
3. Incendiu, explozie, furtună, inundaţie, cutremur, surpare de teren, epidemie sau orice alt dezastru natural.
4. Imposibilitatea de a folosi căile ferate, transportul maritim, transportul aerian, transportul auto sau alte mijloace de transport public sau privat.
5. Imposibilitatea de a folosi reţelele de telecomunicaţii publice sau private.
6. Acte, decrete, legislaţie, reglementări sau restricţii impuse de orice guvern.
7. Orice grevă, defectare sau accident care afectează transportul maritim, sistemul poştal sau transportul relevant de alt tip. Executarea obligaţiilor noastre care decurg din orice Contract va fi considerată suspendată pe durata evenimentului de forţă majoră şi vom beneficia de o prelungire a termenului pentru a ne executa obligaţiile de pe durata evenimentului de forţă majoră. Vom utiliza mijloacele noastre rezonabile pentru a opri evenimentul de forţă majoră sau pentru a găsi o soluţie prin care să ne putem executa obligaţiile contractuale în pofida evenimentului de forţă majoră.

22. RENUNŢARE
În cazul în care, în orice moment de pe durata Contractului, omitem să insistăm asupra executării stricte de către dumneavoastră a obligaţiilor care decurg dintr-un Contract sau din oricare dintre aceşti Termeni şi/sau dacă omitem să ne exercităm oricare dintre drepturi sau să apelăm la căile de atac la care avem dreptul în temeiul acestui Contract sau al acestor Termeni, acest lucru nu va reprezenta o renunţare din partea noastră la aceste drepturi sau căi de atac sau o limitare a acestora şi nu vă va exonera de respectarea obligaţiilor în cauză. O renunţare din partea noastră privind orice neîndeplinire a unei obligaţii nu va constitui o renunţare din partea noastră la nicio altă neîndeplinire ulterioară a obligaţiilor care decurg din Contract sau Termeni. Nicio renunţare din partea noastră la oricare dintre aceşti Termeni sau la orice drept sau cale de atac care decurge din Contract nu va produce efecte, cu excepţia situaţiei în care se specifică în mod expres că este vorba despre o renunţare şi vă este comunicat în scris acest lucru, în conformitate cu prevederile paragrafului referitor la Notificări de mai sus.

23. SEPARABILITATE
În cazul în care o autoritate competentă va considera că oricare dintre aceşti Termeni este nevalid, nelegal sau inaplicabil sau că oricare prevedere dintr-un Contract este nevalidă, nelegală sau inaplicabilă într-o anumită măsură, se va separa în măsura stabilită termenul, condiţia sau prevederea în cauză de restul termenilor, condiţiilor şi prevederilor, iar aceştia din urmă vor continua să aibă validitate în măsura maximă permisă de lege.

24. INTEGRALITATEA CONTRACTULUI
Aceşti Termeni şi orice document la care se face trimitere în mod expres constituie acordul integral dintre dumneavoastră şi noi în ceea ce priveşte obiectul oricărui Contract şi înlocuieşte orice alt acord, orice altă înţelegere sau orice alt aranjament anterior verbal sau scris dintre dumneavoastră şi noi. Atât noi, cât şi dumneavoastră, declarăm că, prin încheierea prezentului Contract, nici dumneavoastră şi nici noi nu ne-am bazat pe nicio declaraţie, pe niciun angajament sau pe nicio promisiune făcută de cealaltă parte sau implicită în orice s-a spus sau s-a scris în timpul negocierilor dintre dumneavoastră şi noi înainte de încheierea Contractului prezent, cu excepţia situaţiilor menţionate în mod expres în aceşti Termeni. Nici dumneavoastră şi nici noi nu avem dreptul de a apela la căi de atac în cazul oricărei declaraţii neadevărate făcute verbal sau în scris de cealaltă parte, înainte de data încheierii vreunui Contract (cu excepţia situaţiei în care o asemenea declaraţie neadevărată a fost făcută în mod fraudulos), iar cealaltă parte are dreptul la o cale de atac doar în cazul încălcării contractului, aşa cum se prevede în aceşti Termeni.

25. DREPTUL NOSTRU DE A MODIFICA ACEŞTI TERMENI

Avem dreptul de a revizui şi modifica aceşti Termeni în mod ocazional. Vă veţi supune politicilor şi Termenilor în vigoare în momentul în care utilizaţi acest site web sau comandaţi produse de la noi, cu excepţia situaţiei în care se solicită aplicarea vreunei schimbări a acestor politici, Termeni sau a Declaraţiei de confidenţialitate prin lege sau de către o autoritate guvernamentală, caz în care orice potenţială modificare se va aplica şi în cazul comenzilor plasate anterior de către dumneavoastră.

26. LEGISLAŢIA APLICABILĂ ŞI JURISDICŢIA
Utilizarea site-ului nostru web şi Contractele pentru cumpărarea produselor încheiate prin intermediul acestui site web vor fi guvernate de legislaţia româneasca. Orice litigiu care decurge din sau în legătură cu folosirea site-ului web sau în legătură cu aceste Contracte va fi supus jurisdicţiei neexclusive a instanţelor spaniole. Dacă încheiaţi contractul în calitate de consumator, nicio prevedere din această clauză nu vă va afecta drepturile legale prevăzute de legislaţia locală în vigoare.

27. FEEDBACK
Aşteptăm cu interes comentariile şi feedbackul dumneavoastră. Vă rugăm să ne trimiteţi feedbackul, comentariile şi sugestiile dumneavoastră prin intermediul formularului nostru de contact.

ANEXĂ
Model de formular de retragere (prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract)
Către SC Dona & Grigorescu Activ SRL, care funcţionează sub denumirea comercială de CHARM-ART (office@charm-art.ro)
Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor bunuri:
Comandate la/primite la (*)
Numele consumatorului
Adresa consumatorului
Semnătura consumatorului (doar în cazul în care acest formular este notificat în scris)
Data

(*) A se elimina după caz