Suculentele sunt tot mai populare în meniul evenimentelor reușite. Așa că nu e o surpriză că tot mai multe cupluri aleg să le folosească pentru a transmite mesajul lor de mulțumire invitaților lor.

Ce este mai exact o suculentă?

O suculentă este orice plantă cu tulpină, frunze sau rădăcină care înmagazinează apa. Plantele se adapteaza extrem de ușor pentru a rezista în cele mai călduroase zone de pe glob. Printre cele mai cunoscute amintim echeveria, aloe, agave, dar și cactușii.

De câtă lumină are nevoie o suculentă?

Suculentele preferă lumina puternică și au grijă să îți transmită dacă lumina pe care o primesc e prea multă sau prea puțină. Dacă frunzele plăntuțelor au mici arsuri solare înseamnă că expunerea acestora este prea agresivă. Dacă, pe de altă parte, plantele cresc mult, având o distanță considerabilă între frunze, acesta este semnul că lumina este insuficientă.

Temperatura

Deși aparent sunt plante solare, suculentele tolerează destul de bine și perioadele friguroase. Ideale sunt temperaturile de peste zi între 25 si 30 de grade și noaptea între 10 și 15 grade.

Câtă apă îi trebuie unei suculente?

Suculenta va avea nevoie de apă săptămânal în perioadele de creștere, vara. Atenție însă ca pământul să nu fie îmbibat în apă. În perioadele reci, este suficient dacă udați plantele o singură dată pe lună.

Ce sol este mai potrivit pentru suculente?

Solurile potrivite sunt cele care permit scurgerea rapidă a apei, solurile nisipoase sau amestecurile cu perlit.

Ești convins deja? Vezi selecția nostră din magazinul online.