Suculentele sunt tot mai populare in meniul evenimentelor reusite. Asa ca nu e o surpriza ca tot mai multe cupluri aleg sa le foloseasca pentru a transmite mesajul lor de multumire invitatilor lor.

Ce este mai exact o suculenta?

O suculenta este orice planta cu tulpina, frunze sau radacina care inmagazineaza apa. Plantele se adapteaza extrem de usor pentru a rezista in cele mai calduroase zine de pe glob. Printre cele mai cunoscute amintim echeveria, aloe, agave, dar si cactusii.

De cata lumina are nevoie o suculenta?

Suculentele prefera lumina puternica si au grija sa iti transmita daca lumina pe care o primesc e prea multa sau prea putina. Daca frunzele plantutelor au mici arsuri solare inseamna ca expunerea acestora este prea agresiva. Daca, pe de alta parte, plantele cresc mult, avand o distanta considerabila intre frunze, acesta este semnul ca lumina este insuficienta.

Temperatura

Desi aparent sunt plante solare, suculentele tolereaza destul de bine si perioadele friguroase. Ideale sunt temperaturile de peste zi intre 25 si 30 de grade si noaptea intre 10 si 15 grade.

Cata apa ii trebuie unei suculente?

Suculenta va avea nevoie de apa saptamanal in perioadele de crestere, vara. Atentie insa ca pamantul sa nu fie imbibat in apa. In perioadele reci, este suficient daca udati plantele o singura data pe luna.

Ce sol este mai potrivit pentru suculente?

Solurile potrivite sunt cele care permit scurgerea rapida a apei, solurile nisipoase sau amestecurile cu perlit.

Esti convins deja? Vezi selectia nostra din magazinul online.