Mărturiile de nuntă se oferă invitaților la eveniment pentru a le mulțumi că vă sunt alături într-o zi atât de importantă, dar și pentru a le lăsa o amintire plăcută legată de căsătoria voastră.

CUPRINS

1. Cum să alegi mărturiile de nuntă și ce semnificații au acestea?

Obiceiul de a oferi aceste mici cadouri își are originea în țările mediteraneene și din zona Europei Centrale. Mărturiile constau dintr-un pachețel care conținea câteva bomboane sau prăjiturele.

În Italia medievală, familiile mirilor făceau schimb de cadouri dulci, în număr de 5, fiecare semnificând o urare pentru tinerii proaspăt căsătoriți: fertilitate, sănătate, fericire, bunăstare și longevitate. Bombonierele în care erau oferite acestea erau prețioase, fiind confecționate din porțelan, cristale sau pietre semiprețioase. Cadourile erau cu atât mai apreciate cu cât zahărul era considerat un lux în acea perioadă, iar obiceiul de a oferi astfel de atenţii dulci aparţinea doar familiilor bogate.

În prezent, pe lângă dulciuri, există multe alte tipuri de mărturii pentru invitaţii la nunta voastră. Puteţi opta pentru rame foto, săculeți cu semințe de flori, lumânări și alte obiecte practice sau de decor miniaturale. Pentru ca invitaţii voştri să îşi amintească cu drag de acest eveniment atât de important pentru voi, vă recomandăm personalizarea mărturiilor de nuntă cu un mesaj prin care să le mulţumiţi că vă sunt aproape.

2. Idei de mărturii de nuntă

Dacă nu știţi ce mărturii să alegeți pentru nunta voastră, iată câteva idei și sugestii pentru ca invitaţii voştri să ramână cu o amintire de neuitat.

Mărturii florale

Ce poate fi mai frumos decât să oferiți mărturii florale invitaților voștri? Flori pe care aceștia să le poată păstra o lungă perioadă de timp în amintirea voastră… Flori care să le înveselească grădina sau balconul și care să le amintească în fiecare zi povestea voastră. Puteți opta pentru mici ghivece cu narcise, panseluțe, suculente, care sunt plante extrem de rezistente și apreciate de invitați, brăduți în miniatură în diverse ambalaje, lavandă sau plante exotice ca bambușii sau bonsai.

Mărturii floraleMarturie marina

Mărturii semințe și conuri

Mărturiile semințe și conuri sunt extrem de apreciate și potrivite oricărui tip de eveniment. Invitații voștri își vor aminti cu drag de voi atunci când vor vedea plantele crescând și înflorind. Puteți alege dintr-o varietate de seminte si ambalaje, printre cele mai aprecate fiind semințele de nu-mă-uita, bulbii de lalele, flori de câmp sau lavandă.

Mărturii semințe și conuriMărturii semințe

Mărturii dulci

Cu mărturiile dulci pur și simplu nu aveți cum să dați greș – nimeni nu poate refuza un borcănel personalizat cu gem sau miere, bomboane, macarons sau turtă dulce!

Mărturii dulciMărturii dulci

Mărturii utile

Fie că vorbim de seturi pentru sare și piper, sticlute cu sare de baie, ghivecele cu plante aromatice sau un desfăcator pentru sticle, mărturiile utile îi vor bucura pe dragi și le vor aminti de voi atunci când le vor folosi.

 

Marturie evantai 2Mărturii utile

Mărturii amuzante

O ramă foto de mici dimensiuni cu o poză a celor doi miri într-o postură haioasă, un kit anti-mahmureală pentru a doua zi, o turtă dulce pe care se poate scrie un mesaj amuzant, toate acestea sunt mărturii care vor aduce zâmbetul pe chipurile invitaților voștri și vor înveseli atmosfera.

Mărturii amuzanteMarturie mini cactus

Indiferent de alegerea pe care o veți face, participanții se vor bucura pentru modul în care ați ales să le mulțumiți și își vor aminti cu drag de acest eveniment atât de important pentru voi.